Radio Control

Radio Control (RC)

Ook dit jaar wordt er weer gereden met radiografisch bestuurbare auto's (RC). Er zijn verschillende disciplines te vinden op Offroad Budel:

Een circuit voor offroad buggy's, truggy's en short course trucks schaal 1/5, 1/6 en 1/8. Deze auto's zijn twee- of vierwiel aangedreven. Met een 2takt, nitro of elektromotor halen ze snelheden van 80 km/h. Op het circuit worden verschillende jumps en kombochten aangebracht voor een mooi spektakel.

Daarnaast is er een parcours voor rockcrawlers en scalers schaal 1/10 en 1/18. Voor de rockcrawlers zijn er uitdagingen zoals klimmen over rotsen en een echte waterval. Voor de scalers zijn er mooie routes door en over de heuvels. Van smalle bergbeklimmingen tot steile rotsen. Ook lieren behoort hier tot de mogelijkheden. Er zijn mooie realistische wegen, touwbruggen, modderige zandpaden en uitdagende attributen zoals de grote wip.

Heeft u zelf geen scaler of crawler, maar wilt u wel ervaren hoe het is om ermee te rijden? Kom dan tijdens het evenement naar het circuit. Voor één penning kunt u tien minuten lang ervaren hoe mooi RC rijden is!