Derde editie Offroad Budel

Derde editie Offroad Budel

Een enorme karavaan van vierwiel aangedreven voertuigen deed het afgelopen weekend Offroad Budel aan. De derde editie vond opnieuw grotendeels plaats op het basisterrein aan de Ruilverkavelingsweg in Budel, waar niet alleen terreinrijders aan hun trekken kwamen, maar ook toeschouwers de ogen uitkeken.

De modderbak, met opspattend zand en de rook van overbelaste motorblokken, was een van de grote publiekstrekkers op het hoofdterrein.

Er moest regelmatig een kraan aan te pas komen om overmoedige deelnemers uit het zand te trekken. Even verderop, op een speciaal behendigheidsparcours, moest er met veel geduld worden geklommen en geklauterd. Onder meer reusachtige betonnen Duploblokken en zeecontainers waren daarbij als hindernissen opgeworpen. “De grote jongens kunnen hier spelen”, zegt medeorganisator Dennis Neijssen.

Terreinrijders uit onder meer Nederland, België, Duitsland en Italië konden zich zaterdag en zondag uitleven op een negental terreinen in de regio. Neijssen: “Er zijn dit weekend duizend routeboeken de deur uitgegaan. Bij dit aantal gooien we de rem erop, het moet namelijk wel leuk en veilig blijven.”

Herman Bax, een Jeep-adept uit Oostwoud, vermaakte zich zondag uitstekend bij Offroad Budel. “Al is het wel wat druk”, vindt de Noord-Hollander, die voor Jeep Club Nederland ook als ‘marshall’ actief is. Bax: “Wij proberen mensen die net met terreinrijden beginnen over de drempel heen te krijgen. Veel 4×4-rijders onderschatten namelijk de mogelijkheden. Ook leren we ze schadevrij te rijden. Dit geldt zowel voor de auto als voor het terrein.” Bax zweert bij het merk Jeep: “Er is altijd een gezonde rivaliteit bij dit soort evenementen. Het is leuk om een voertuig van een ander merk de loef af te steken of uit het zand te trekken.”

Origineel artikel door Roy de Leijer, Eindhovens Dagblad. Foto door eye-catch.net.