Offroad Budel 2015

Offroad Budel 2015

De derde editie van Offroad Budel zit er weer aan te komen! Op 9, 10 en 11 oktober 2015 is het weer zover. De locatie is aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. Het belooft een spectaculaire editie te worden. Er is van alles te beleven op het gebied van 4×4 aangedreven voertuigen, zowel voor jong als oud. Of je nu een verstokte 4×4 rijder bent of gewoon een leuk dagje uit wilt: er is voor ieder wat wils.

Routes en terreinen

Op het hoofdterrein aan de Ruilverkavelingsweg in Budel gaan mensen met een 4×4 makkelijke en moeilijke uitdagingen aan. Bulten, kuilen, zand en een modderbak horen er allemaal bij. Hier zullen ook challenges en demonstraties gehouden worden. Meedoen is niet verplicht: kijken naar de stunts die deelnemers uithalen is ook leuk.

Deelnemers die meedoen met de routes komen onderweg ook diverse terreinen tegen waar van alles te beleven is. Hier kunnen zij hun 4×4 uitproberen tot de max. Er zijn drie soorten routes: blauw (licht), rood (medium) en zwart (zwaar). Deze routes lopen door Cranendonck en omgeving en zijn vooraf precies uitgezet. Dit jaar is er een splinternieuwe noord-route. Aanmelden voor de routes kan via de website.

Op het hoofdterrein bevinden zich kraampjes met eten en drinken, een 4×4 markt met een zeer divers aanbod, RC Offroad (racen met radiobestuurbare auto’s), paintball en er is een grote feesttent te vinden waar live muziek gespeeld wordt.

Kinderen

Voor kinderen is Offroad Budel dit jaar extra leuk. Niet alleen is de entree tot en met twaalf jaar gratis, ook zijn er diverse activiteiten bedacht onder de naam Offroad Junior. Wat dacht je van quad rijden, een ritje maken in een echte Jeep of legertank, zelf een 4×4 aangedreven leswagen besturen, springen, klauteren en klimmen, een foto- en kleurwedstrijd, knutselen, schminken en levensgrote spellen.

Live muziek

Tijdens de avonduren gaat het feest gewoon door. Op vrijdagavond vindt er een live optreden plaats van Dinges uit Lind, op zaterdagavond treedt Da Vinci uit Weert op en op zondag kun je genieten van the Hillbilly Moonshiners Bluegrass. Tussendoor draait dj Frank Groenen de stiltes vol, dus er kan volop gedanst worden.

Entree en overnachten

Het hoofdterrein gaat vrijdagmiddag om 12.00 uur open. Op zaterdag en zondag start Offroad om 9.00 uur. Je kunt dan lekker ontbijten in de feesttent. Het feest gaat door tot 1.00 uur ’s nachts. Heb je geen zin om naar huis te gaan, dan kun je overnachten op de naastgelegen camping.

Origineel artikel door De Grenskoerier. Foto door eye-catch.net