Offroad Budel pakt uit met eerste lustrum

Offroad Budel pakt uit met eerste lustrum

Voor de vijfde keer wordt op 6, 7 en 8 oktober Offroad Budel gehouden. Wat vijf jaar geleden begon als een extra inkomstenbron voor Motoball Vereniging Budel is uitgegroeid tot een trekpleister voor 4×4 liefhebbers uit binnen- en buitenland.

Een indrukwekkend wagenpark maakt de komende anderhalve week zijn opwachting op het hoofdterrein aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. Na de maishakselaars en graafmachines is het volgende week de beurt aan honderden vierwielaangedreven voertuigen van alle soorten, maten en merken.

,,Vrijdag gaat de mais eraf. Wij sluiten bijna meteen aan met het opbouwen van het zeven hectare grote basisterrein”, vertelt voorzitter Karin Rutten van Stichting Offroad Budel. Op het akkerland worden talloze uitdagende obstakels en hindernissen aangelegd, waaronder een grote modderbak. Het terrein biedt plaats aan behendigheidsproeven, verschillende demonstraties zoals het zogeheten autoblubbering, een camping en een grote 4×4 markt. Nieuw is een caravanbehendigheidsparcours. Zowel jong als oud kan ervaren hoe het is om terrein te rijden. Daarnaast kunnen kinderen onder meer quad rijden, paintballen en knutselen. In de feesttent zijn optredens van bands als Anderkovver en Waterproof Shampoo. Het eerste lustrum wordt op zondag gevierd met een kinderdisco. Aansluitend is er een feestavond met de DJs Jordy en Dominic Graat.

Terreinrijders uit onder meer België, Duitsland en Polen kunnen daarnaast hun hart ophalen met de routes die in de regio langs verschillende hindernissenparcoursen zijn uitgestippeld. De moeilijkheidsgraad varieert van het niveau toertocht tot extreem zwaar. Het draait onderweg niet om de snelheid, maar vooral om de behendigheid van de chauffeurs, benadrukt Rutten.

Offroad Budel opent op vrijdag 6 oktober om 12.00 uur de poorten. De entree op zaterdag- en zondagmiddag bedraagt vijf euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Origineel artikel door Roy de Leijer, Eindhovens Dagblad. Foto door eye-catch.net.