Het grootste 4×4 evenement van de Benelux komt er weer aan

Het grootste 4×4 evenement van de Benelux komt er weer aan

BUDEL – Van heinde en ver komen op 5 t/m 7 oktober terreinwagens weer naar Budel. Offroad Budel belooft weer een spektakel te worden voor jong en oud, met geweldige stunts, een 4×4 markt, een uitgebreid programma aan kinderactiviteiten en live bands in de avond. Niet voor niets waren de routes die gereden kunnen worden al voor september uitverkocht.

De meeste mensen die van offroad rijden houden, kennen Offroad Budel inmiddels wel. Dat blijkt ook uit de bezoekersaantallen en de landen waar ze vandaan komen. ‘Bijna de helft van de deelnemers komt uit België en daarnaast zijn er vooral veel Nederlanders. Er komen ook steeds meer mensen uit Luxemburg en Duitsland. Daarnaast zijn er zelfs enkele deelnemers uit Frankrijk en Polen’, vertelt voorzitter Karin Beimans-Rutten. Die deelnemers gaan routes rijden in de omgeving van Cranendonck, tot in Weert, Heeze-Leende, Asten en Someren. Onderweg komen ze terreinen tegen met kuilen, bulten en obstakels, waar ze de kracht van hun auto uit kunnen proberen.

Maar ook voor mensen zonder Jeep is Offroad leuk om te beleven. Alleen al het kijken naar de demonstraties is een ervaring op zich. Op het hoofdterrein staat een grote feesttent met vlak daarvoor de modderbak. Een grote kraan staat ernaast om de vastgereden wagens eruit te trekken, want dat gaat zeker weer gebeuren. Er is dit jaar onder meer een caravan behendigheidsparcours, ‘snel naar de bel’ met presentatie van het trio Addie Compen, Boy Jansen en Hein Moors en demo’s autoblubbering.

Shoppen kan dit jaar weer op de 4×4 markt, maar ook in de feesttent, want voor het eerst is er een eigen stand met merchandise. Offroad Budel is tegenwoordig een bekende naam die niet meer weg te denken is uit de 4×4 wereld. Fans kopen er graag een pet, trui of T-shirt. Ze zijn er voor zowel dames als heren en kinderen.

In de avonduren is het stappen in de grote feesttent op het midden van het hoofdterrein. Na 20.00 uur is de entree gratis. Op vrijdag treedt daar Anderkover op en op zaterdag Waterproof Shampoo. DJ Frank Groenen komt iedere dag plaatjes draaien.

Kinderen weten dat ze zich tijdens Offroad geen seconde hoeven te vervelen. Nieuw dit jaar zijn een dance clinic, waarbij ze de nieuwste danspasjes leren, en een opblaasdoolhof waar ze kunnen lasergamen. Ook kunnen ze knutselen, een tas inkleuren, racen met audiografische auto’s, klimmen op de hooiberg, spelen in de mobiele speeltuin, quads rijden, schminken en nog veel meer. Je kunt een activiteitenkaart kopen zodat dat je geen één activiteit mist.

Offroad Budel vindt plaats aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. De camping en het terrein gaan open op vrijdagmiddag om 12.00 uur. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk om hier terrein te rijden. Dit kan tot zondagavond 19.00 uur, want dan sluit het evenement weer.

De dagentree kost 5 euro per persoon, inclusief een gratis consumptie. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Origineel artikel door Desiree Pennings, De Grenskoerier. Foto door eye-catch.net.