Offroad Budel: plezier in de modder

Offroad Budel: plezier in de modder

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen spelen graag in de modder. zo werd het afgelopen weekend duidelijk tijdens de eerste lustrumeditie van het 4×4 treffen Offroad Budel.

Het hoofdterrein aan de Ruilverkavelingsweg in Budel was het afgelopen weekend een speelparadijs voor honderden terreinrijders uit binnen- en buitenland. Het wagenpark bestond uit vierwielaangedreven voertuigen in alle soorten en maten, uiteenlopend van ‘gespierde’ golfkarretjes, Land Rovers en buggy’s tot antieke legervoertuigen

Verder waren er op verschillende plaatsen in de regio, zoals Weert, Budel-Schoot en Asten uitdagende buitenterreinen ingericht, waar terreinrijders zich konden uitleven in de blubber, op steile hellingen en betonnen obstakels.

De modderbak op het basisterrein zorgde ook dit jaar voor veel ludieke taferelen. Er moest met grote regelmaat een grote kraan aan te pas komen om deelnemers uit de blubber te trekken. Daarnaast konden jong en oud zelf een ritje in een 4×4 over het terrein maken. Ondanks het regenachtige weer was Karin Rutten, voorzitter van Stichting Offroad Budel, zondagmiddag tevreden over de opkomst. Rutten: “Het lijkt wel alsof er ieder jaar meer mensen komen kijken. Gisteren hebben we ondanks het slecht weer duizend bezoekers geteld.” Wel hebben de weersomstandigheden er voor gezorgd dat de organisatie onderweg enkele ‘bypasses’ in de routes heeft moeten aanbrengen. Ook werden er veegwagens ingezet om de ergste modder weg te vegen.

Origineel artikel door Roy de Leijer. Foto door eye-catch.net.