Offroad Budel staat weer voor de deur

Offroad Budel staat weer voor de deur

Op 4, 5 en 6 oktober wordt er voor de 7e keer aan de Ruilverkavelingsweg te Budel het evenement Offroad Budel georganiseerd. Hier komen liefhebbers van auto’s met 4×4 aandrijving bij elkaar om samen met hun gezin en vrienden een gezellig weekeinde te hebben. De deelnemende auto’s zijn zeer divers, van originele SUV tot gemodificeerde 4×4. Op deze plek kunnen zij op de geprepareerde baan hun 4×4 op de proef stellen. Ook voor bezoekers zijn er veel activiteiten, zoals live muziek in de feesttent, kinderanimatie en een 4×4 markt.

Routes door de omgeving

Op zaterdag en zondag krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een recreatieve route door de omgeving te rijden. Deze routes lopen vooral langs binnenwegen en zandpaden waar normaal gesproken ook auto’s mogen komen. De deelnemers die deze routes rijden, genieten graag van onze mooie omgeving. Onderweg kunnen zij geprepareerde privéterreinen aandoen met behendigheidsproeven. De deelnemers aan de routes moeten zich houden aan verkeersregelwetten die worden gecontroleerd door de organisatie en handhavende partijen. Iedere deelnemer heeft een sticker met deelname nummer op zijn voorruit, zodat hij herkenbaar is als deelnemer van Offroad Budel.

Vergunningen

Voor het hoofdterrein vraagt de organisatie de standaard evenementenvergunningen aan bij de gemeente Cranendonck. Vanuit de veiligheidsregio wordt meegekeken of aan de eisen wordt voldaan. Voor de routes vindt een veel breder overleg plaats met provincie Noord Brabant, Omgevingsdienst Brabant Noord, Gemeente en Staatsbosbeheer. In dit overleg worden afspraken gemaakt, die vervolgens gecommuniceerd worden met alle handhavende partijen. Tijdens het weekeind staat de organisatie in contact met politie (BOA), Staatsbosbeheer en Marechaussee. Voor de routes worden naast de vergunningen van de Gemeenten waar doorheen gereden wordt, ook ontheffingen aangevraagd voor de Stiltegebieden en de Natura 2000 gebieden.

Vermaak

Graag nodigt de organisatie u uit om een kijkje te komen nemen aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. Offroad Budel betekent veel pret voor jong en oud. Op vrijdagavond wordt de muziek verzorgd door Anderkovver en op zondagavond door de band Lukazz. Kinderen betalen geen entree. Kinderen kunnen een activiteitenkaart kopen tegen een laag prijsje. Daarmee kunnen ze een heleboel leuke activiteiten doen zoals; knutselen, timmeren, klimmen en klauteren, schminken en een heleboel andere activiteiten. Voor de kinderen vanaf 8 jaar is dit jaar een offroad Budel krant te koop. Door middel van een speurtocht over ons hoofdterrein leren ze van alles over terreinwagens. Tijdens deze speurtocht komen ze leuke activiteiten tegen zoals; een klimmuur, kratjes stapelen en quad rijden. De kinderactiviteiten worden op ons hoofdterrein aangeboden van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Contact

Indien u vragen heeft omtrent het evenement kunt u ten alle tijden mailen naar info@offroadbudel.nl. Vanaf vrijdag 4 oktober t/m maandag 7 oktober is de organisatie bereikbaar van 9.00 uur tot 22.00 uur op nummer +31645209709.